Esillä olevat artikkelit
Näin valitset oikeanlaiset pelikuulokkeet

Näin valitset oikeanlaiset pelikuulokkeet

Näin valitset oikeanlaiset pelikuulokkeet

Pelaaminen voi olla kaikinpuolin antoisampaa pelikuulokkeilla. Kuulokkeiden avulla kuulet peliäänet entistä tarkemmin. Toki pelejä voi pelata ilman kuulokkeitakin, mutta tällöin pelin kannattaa olla sellainen, jonka äänet eivät ole niin tärkeässä osassa tai ympäristösi on hiljainen.

Moni pelaaja juttelee pelatessaan muiden kanssa. Kuulokkeet sopivat tähän käyttöön hyvin, jotta ulkopuoliset eivät kuulisi pelin tai keskustelun ääniä. Kun käytössä on laadukkaat kuulokkeet, on pelaaminen mukavaa ja kuulet hyvin sekä pelikaverisi äänet että itse pelinkin äänet ja tehosteet.

Monet pelikuulokkeet käyvät pelaamisen ohella myös musiikin kuunteluun ja niinpä kyseisen tuotteen ostamisesta on hyötyä myös silloin, kun ei pelata. Toisinaan kuulokkeilla voi myös puhua puheluita, jolloin niille voi olla muutakin käyttöä kuin vain pelaaminen. 

Hyvien kuulokkeiden ominaisuuksia

Kuulokkeiden tulee luonnollisesti sopia laitteellesi. Esimerkiksi Playstationilla pelattaessa kuulokkeiden tulisi olla yhteensopivat pelikonsolin kanssa. Voit varmistaa yhteensopivuuden kuulokkeiden myyjältä joko verkkokaupassa tai kivijalkaliikkeessä.

Laadukkaat kuulokkeet toistavat pelin kaikki äänet niin, että kuulet ne erinomaisesti pelatessasi. Monissa peleissä on tärkeää kuulla esimerkiksi lähestyvät äänet, jolloin esimerkiksi pelissä olevat vastustajat eivät jää huomaamatta. Kun kuulokkeiden äänenlaatu on mahdollisimman hyvä, on pelinautintokin tämän mukainen.

Äänenlaadun lisäksi kuulokkeissa kannattaa olla laadukas mikrofoni, jotta pelien pelaaminen yhdessä muiden pelaajien kanssa olisi mahdollisimman sujuvaa.

Pelikuulokkeiden tulisi tottakai olla mukavat päässä. Niiden ei tulisi kiristää tai painaa mistään. Kuulokkeissa on yleensä myös säätö, jolla saa aseteltua ne päähäsi niin, että ne eivät paina, hankaa tai ahdista. Liian kireät kuulokkeet aiheuttavat pitkällä aikavälillä päänsärkyä.

Hinta-laatusuhde on toki myös tärkeä. Kannattaa suorittaa tuotevertailua ennen ostopäätöksen tekoa. Tähän voi kuulua myös muiden asiakkaiden arvostelujen lukemista. Myös pelituolit kannattaa hakea netistä ennen ostopäätöksen tekoa, sillä niistäkin on saatavilla runsaasti hyödyllisiä arvosteluja.

Muiden asiakkaiden kokemuksilla on painoarvoa

Muiden pelaajien kokemusten lukeminen on hyödyllistä ostajalle. Jos sinulla on yksi tai useampi vaihtoehto, jota harkitset, voit löytää hyvin nopeastikin tietoa, miten muut pelaajat ovat kuulokkeet kokeneet.

Kokemuksia kannattaa kuunnella varsinkin, jos luet arvosteluja, joissa muut pelaajat ovat käyttäneet samoja pelikuulokkeita samalla pelikonsolilla kuin sinä. Näin saat juuri omia laitteitasi koskevaa tietoa. Jos kuulokkeet toimivat jollain muulla laitteella hyvin, ei tämä ole tae, että se toimii myös sinun laitteella. Sama koskee tilannetta, jossa kuulokkeet eivät ole toimineet toisella pelikonsolilla.

Arvosteluista saat myös tietoa siitä, millaisiin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Tästä on hyötyä varsinkin, jos olet ostamassa ensimmäisiä kuulokkeita. Kun luet useita arvosteluja, saat hyvän kuvan siitä, millaisia hyviä tai huonoja puolia kuulokkeilla voi ylipäätään olla. Tämä auttaa sinua valitsemaan juuri omiin tarpeisiisi sopivimmat kuulokkeet.

Mitä ominaisuuksia itse tarvitset?

Kuulokkeiden valinnassa täytyy tottakai ottaa huomioon oma tarve. Niinpä jonkun toisen kehuma tuote ei välttämättä ole juuri se, jota itse haet.

Kuulokkeita on saatavilla langallisina ja langattomina. Niitä saa myös langattomalla latauksella. Mikään ominaisuus ei sinänsä tee kuulokkeita huonommiksi, vaan se, mikä on kenellekin paras, riippuu omista tarpeista. Jos toivot mahdollisimman helppoa latausta, voi langattomuus olla paras vaihtoehto.

Melua vaimentavat kuulokkeet tuovat pelirauhaa ja takaavat, että ulkopuoliset äänet eivät pääse häiritsemään pelaamista.

Jos et tule tarvitsemaan kuulokkeilta parhaita mahdollisia ominaisuuksia, voivat edulliset olla aivan hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi nettipelejä pelatessa ei kuulokkeiden tarvitse olla kummemmat. Pelisivustojen joukosta on hyvä osata erottaa turvalliset vaihtoehdot. Parhaimmat kasinopelit löytyy tältä sivulta.

Varmista takuuhuollon saatavuus

Pelikuulokkeet eivät ole halvimmasta päästä ja sujuvan pelaamisen mahdollistamiseksi olisi hyvä, että ne toimisivat varmasti tarvittaessa. Ennen kuin ostat kuulokkeet, kannattaa varmistaa, että saat ne tarvittaessa huoltoon.

Mihin tahansa laitteeseen saattaa käytössä ilmetä vikoja, jolloin huollon tarve voi tulla äkillisestikin. Monet yrittäjät käyttävät päivittäin työssään niin kuulokkeita kuin muitakin teknisiä laitteita, jolloin huollon tarvekin voi tulla hyvin nopeasti runsaiden käyttötuntien seurauksena.

Kuulokkeista kannattaa pitää huolta myös käyttöjen välillä. Pidä kuulokkeet puhtaana ja säilytä niitä paikassa, jossa ne eivät voi vahingoittua tai pudota. Säilytä kuulokkeet aina kuivassa paikassa äläkä jätä niitä suoraan auringonvaloon.